Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Aktivní vodný extrakt ze slézu BIO

INCI
AQUA, MALVA SYLVESTRIS FLOWER/LEAF* EXTRACT, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE
Funkce
Aktivní látka
Doporučené dávkování
1 - 10
Rozpustnost
Rozpustné ve vodě
Popis
Aktivní vodný extrakt ze slézů, BIO Aktivní vodný extrakt ze slézů vnáší do receptury slizové polysacharidy , pro které je slez lesní (Malva sylvestris L.) znám. Na pokožce vytvářejí jemný ochranný film, zadržují vodu a zmírňují pocit napětí a podráždění. Ve formulaci proto plní úlohu uklidňující a hydratační aktivní látky , vhodné zejména do přípravků pro citlivou, suchou a dětskou pokožku. Jedná se o vodný extrakt z květů a listů v certifikované kvalitě COSMOS Organic, připravený k přímému přidání do vodní fáze. Hodí se stejně do neoplachových produktů (séra, tonika, krémy, balzámy na rty) i do oplachových přípravků (sprchové gely, šampony, prostředky na intimní hygienu), kde pomáhá zjemnit pocit po umytí tenzidy. Klíčové přínosy Uklidnění pokožky – slizové látky slézů pomáhají zmírnit pocit pálení, svědění a napětí, který doprovází suchou nebo podrážděnou pokožku. Projeví se zejména v tonikách, sérech a tělových přípravcích pro citlivou pokožku. Podpora hydratace – polysacharidy váží vodu a vytvářejí na povrchu pokožky tenký film, který zpomaluje její odpařování. Účinek je povrchový a závisí na dávkování i na zbytku receptury (humektanty, oleje). Zjemnění oplachových přípravků – v šamponech a sprchových gelech pomáhá vyvážit vysušující účinek tenzidů. Hodí se do jemných produktů pro citlivou pokožku hlavy a do přípravků na intimní hygienu, které jsou běžně formulovány v kyselé oblasti pH. Jednoduché zpracování – je rozpustný ve vodě a přidává se za studena na závěr výroby, bez zahřívání a bez speciálních postupů. Použití ve formulaci Extrakt patří do vodní fáze . Nejlépe
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Aktivní vodní extrakt ze slézu, BIO, 10 l
11 459 Kč