- INCI
- Alpha-Arbutin
- CAS
- 84380-01-8
- Funkce
- Aktivní látka
- Doporučené dávkování
- 0,2 - 2
- Rozpustnost
- Rozpustné ve vodě
- Popis
- Alpha Arbutin (AA) je zkrášlující a bělící prostředek , který dokáže účinně a selektivně inhibovat aktivitu tyrozinázy (enzymu zodpovědného za tvorbu melaninu, který ovlivňuje pigmentaci pokožky), a tím eliminovat tvorbu melaninu a hyperpigmentace bez toho, aby se změnil normální růst epidermálních buněk nebo inhibovala exprese samotné tyrozinázy. Alpha arbutin se získává z rostlin rodu Arctostaphylos , díky tomu má 100% rostlinný původ. Alfa-arbutin se díky svým různým prospěšným vlastnostem často využívá v produktech péče o pleť i v kosmetických přípravcích. Pomáhá předcházet tvorbě tmavých skvrn, sjednocuje tón pleti a zlepšuje její texturu. Na rozdíl od hydrochinonu, který se v minulosti používal ke snížení pigmentace, je alpha arbutin šetrnější a vhodný i pro citlivější pleť. AA zabraňuje nerovnoměrnému ukládání melaninu v pokožce. Ačkoli je melanin nezbytný k ochraně buněk před UV zářením, jeho nadměrná koncentrace vede k pigmentovým skvrnám, jizvám a nerovnostem v tónu pleti . Péče o pleť: Používá se zejména pro své zesvětlující a rozjasňující účinky na pleť . Pomáhá snižovat výskyt hyperpigmentace, stařeckých skvrn a melasmy a podporuje rovnoměrnější tón pleti. Kosmetické výrobky: Často se přidává do přípravků, aby se zlepšily účinky na pokožku. Díky rozjasňujícímu účinku pomáhá dosáhnout zářivějšího a mladistvějšího vzhledu . Kromě toho je díky antioxidačním vlastnostem alfa-arbutinu užitečný při ochraně pokožky před volnými radikály a poškozením vlivem životního prostředí, čímž přispívá k celkovému zdraví pokožky . Alpha arbutin můžete zapracovat do mastí, krémů icelý popis u produktu →
Koupíte u nás



