Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Disodium 2-Sulfolaurate

INCI
Disodium 2-Sulfolaurate
CAS
2215087-54-8
Funkce
Tenzid
Doporučené dávkování
0 - 10
Rozpustnost
Částečně rozpustné ve vodě
Popis
Disodium 2-Sulfolaurate patří mezi aniontové tenzidy (nazývané také surfaktanty nebo povrchově aktivní látky). Získává se z kokosového oleje, a to z jeho mastných kyselin. Je čistě rostlinného původu , šetrný k životnímu prostředí a biologicky odbouratelný. Disodium 2-sulfolaurate je jemný tenzid, který se často používá v kosmetických produktech, jako jsou šampony, kondicionéry, sprchové gely a čisticí pleťové přípravky. Efektivně odstraňuje nečistoty, mastnotu a nadbytečný maz, aniž by narušoval přirozenou ochrannou bariéru pokožky. Je vhodný také pro citlivou pokožku a sliznice, ideální pro dětské produkty a formulace, které neštípou oči. Má také kondicionační vlastnosti – zlepšuje kondici vlasů, poskytuje vynikající rozčesatelnost i bez přítomnosti polymerů. Vytváří krémovou a bohatou pěnu a je stabilní (i v tvrdé vodě či v přítomnosti rostlinného oleje). Je kompatibilní se širokým rozsahem pH a teplot, což zajišťuje jeho stabilitu v několika typech produktů. Je rozpustný ve vodě. Doporučené dávkování : 0,5 - 30 % Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1 Přírodní původ: 100 % přírodního původu podle normy ISO 16128, vyrobený z obnovitelných surovin certifikovaných RSPO Mass Balance. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Disodium 2-sulfolaurát, 5 kg
4 249 Kč
Disodium 2-sulfolaurát, 1 kg
947 Kč
Disodium 2-sulfolaurát, 500 g
532 Kč
Disodium 2-sulfolaurát, 100 g
129 Kč
Disodium 2-sulfolaurát, 250 g
289 Kč