- INCI
- Cupressus Sempervirens Leaf Oil
- CAS
- 84696-07-1
- Funkce
- Aktivní látka
- Rozpustnost
- Nerozpustné ve vodě
- Popis
- Esenciální olej cypřiš ocení pro jeho protizánětlivé, antifungální a antivirové vlastnosti téměř každá pleť. Esenciální olej cypřiš se vyznačuje dřevitými a zemitými tóny a dobře se kombinuje s hydratačními či protizánětlivými ingrediencemi v kosmetických produktech. Své uplatnění nachází v různých výrobcích s obsahem oleje – esenciální olej nikdy neaplikujte neředěný na pokožku, přidávejte ho vždy do nosného oleje. Pro své odmašťující vlastnosti se esenciální olej cypřiš obzvlášť hodí pro péči o mastnou pleť . Avšak může být mírně vysušující, proto ho nekombinujte s výrobky s alkoholem, retinolem či ingrediencemi na bázi alkoholu. Maximální doporučené dávkování pro jednotlivé druhy výrobků zjistíte například ve standardech IFRA , obvykle se dávkování pohybuje do 1 %. Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů , konzumaci žádných esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme. Esenciální oleje neboli éterické oleje jsou přírodní aromatické látky, které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají i ochranné účinky. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací , extrakcí nebo lisováním . Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, které můžete aplikovat přímo. Při manipulaci s oleji používejte vhodné ochranné prostředcelý popis u produktu →
Koupíte u nás



