- INCI
- CANARIUM LUZONICUM GUM OIL
- CAS
- N/A
- Funkce
- Aktivní látka
- Rozpustnost
- Nerozpustné ve vodě
- Popis
- Elemi olej má kořenitou vůni podobnou kadidlu , která je jemná a mírně citrusová . Guma z tohoto tropického stromu se sbírá a zpracovává na Filipínách. Po sběru prochází parní destilací. Éterický olej Elemi byl známý už starým Egypťanům, kteří pomocí něj uchovávali mrtvá těla. Dnes se používá na hojení jizev a ochranu pokožky , pomáhá zmírňovat vrásky i ulevit od svalového napětí. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE? Esenční oleje neboli éterické oleje jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají i léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na úrovni fyzické, emocionální či mentální. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, které můžete aplikovat přímo. Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů , konzumaci jakýchkoli esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme . Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, proto pokud je chcete použít do produktů bez obsahu olejů a másel, použijte rozpouštědlo /solubilizátor/. JAK VYUŽIJI ESENCIÁLNÍ OLEJ? Výroba kosmetiky a mýdelcelý popis u produktu →
Koupíte u nás



