- INCI
- Eucalyptus Radiata Flower/Leaf/Stem Oil
- CAS
- 92201-64-4
- Funkce
- Aktivní látka
- Rozpustnost
- Nerozpustné ve vodě
- Popis
- Esenciální olej z úzkolistého eukalyptu má sice sladší a jemnější vůni než ostatní eukalyptové oleje, jeho vůně je však ostrá a svěží. Vyrábí se parní destilací listů a větviček vždyzeleného a vysokého eukalyptového stromu v Austrálii. Díky vysokému obsahu cineolu je tento olej často využíván v repelentech, krémech po kousnutí a po řezných poraněních pokožky. Oblíbený je také jako součást masážních olejů . Alergeny: LINALOOL, CITRONELLOL, LIMONENE, GERANIOL Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní užití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE? Esenciální oleje, nebo také éterické oleje, jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají i léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na úrovni fyzické, emocionální či mentální. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po naředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, které můžete aplikovat přímo. Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů , konzumaci žádných esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme . Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, proto pokud je chcete použít do produktů bez obsahu olejů a másel, použijte rcelý popis u produktu →
Koupíte u nás




