Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Esenciální olej, eukalyptus smithii

INCI
Eucalyptus Smithii Leaf Oil
CAS
91771-68-5
Funkce
Vonná složka
Doporučené dávkování
Viz IFRA
Rozpustnost
Rozpustné v oleji
Popis
Svěží eukalyptový esenciální olej získaný z druhů eukalyptů tradičních pro Austrálii či jižní Afriku se vyznačuje velmi svěží a povzbuzující vůní. Esenciální olej Eukalyptus smithii je bezpečný pro děti a starší osoby, i proto je to jeden z nejuniverzálnějších esenciálních olejů v aromaterapii či v domácnosti. Oceníte ho v přírodních deodorantech, koupelových solích či sprchových gelech, jeho svěží vůně je vhodná jak pro muže, tak pro ženy. Dále můžete esenciální olej Eukalyptus smithii využít při koupeli či sprše, postačí pár kapek přidaných do vody na pročištění dýchacího traktu . Na uvolnění ucpaného nosu a ostatních nosních dutin aplikujte 1–5 kapek na vlhký horký hadřík, který můžete přeložit přes nos a tvář. Také tento esenciální olej využijete při masážích jako součást nosného oleje, zejména pokud máte unavené svaly a klouby. Na překrytí pachů v domácnosti vyzkoušejte přidat eukalyptový esenciální olej do difuzéru či aromalampy . Po vaření ryb či jiných intenzivně vonících jídel aplikujte 1–2 kapky oleje na hadřík a otřete kuchyňské plochy . Nejenže minimalizujete zápach, ale eukalyptus má přirozené antibakteriální účinky. O ESENCIÁLNÍCH OLEJÍCH Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů , konzumaci žádných esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme. Esenciální oleje, nebo také éterické oleje, jsou přírodní aromatické látky, které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají také ochranné účinky. Jejich chemické složení je poměr
celý popis u produktu →

Koupíte u nás