- INCI
- Juniperus Communis Fruit Oil
- CAS
- 8002-68-4 / 73049-62-4 / 84603-69-0
- Funkce
- Aktivní látka
- Rozpustnost
- Nerozpustné ve vodě
- Popis
- Esenciální olej z jalovce se vyrábí parní destilací zralých plodů jalovce obecného, Juniperus Comunnis, které zrají 2 roky. Má štiplavou, dřevitou vůni s výraznými borovicovými tóny a patří k nejsilnějším olejům používaným v aromaterapii. Není toxický ani dráždivý , je vhodný pro všechny typy pleti. Jalovcový esenciální olej má ovocně-dřevitou vůni s zklidňujícím účinkem . Je bohatý na vitamin C, využívá se při revmatismu, celulitidě, migréně či detoxikaci. Má antibakteriální účinky. Jalovcový esenciální olej můžete využít do přírodních repelentů , neboť pomáhá odpuzovat hmyz. Ocení ho také aknotická a problematická pleť . Zároveň je bohatý na antioxidanty , zlepšuje relaxaci a usínání. Tento esenciální olej můžete aplikovat do aromalampy či difuzéru (5–8 kapek), pro aplikaci na pokožku jej rozmíchejte minimálně v poměru 1:1 s nosným olejem (např. olivový, mandlový či kokosový). Další použití najdete v tabulce níže. Nedoporučuje se používat v těhotenství ani lidem s problémy s ledvinami. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní užití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE? Esenciální oleje neboli éterické oleje jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají i léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na fyzické, emocionální i mentální úrovni. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcelý popis u produktu →
Koupíte u nás



