- INCI
- Melissa Indicum Leaf Oil
- CAS
- 8014-71-9 ; 84082-61-1
- Popis
- Esenciální olej z meduňky (Melissa Officinalis) se získává parní destilací jejích listů a kvetoucích vrcholů rostliny. Charakteristická barva esenciálního oleje je jemně žlutá s příjemnou citronovou vůní podobnou čerstvé meduňce. Meduňka ve formě esenciálního oleje podporuje spánek a zmírňuje napětí a nervozitu. Meduňka má tak zklidňující účinky , které se spojují s protizánětlivými a antimikrobiálními vlastnostmi. Na pokožku se nikdy neaplikuje esenciální olej neředěný, ale pouze ve výrobcích nebo nosném oleji (např. olivovém). Pomáhá při ekzémech a zánětech kůže, avšak velmi citlivá pokožka nemusí esenciální olej z meduňky dobře tolerovat. Při aplikaci se vyhněte oblastem v těsné blízkosti očí a nosu. Esenciální olej meduňka je vhodný také na výrobu balzámů a mastí na rty zmírňujících opary . Esenciální olej čistá meduňka je velmi drahý, protože jeho výroba je nákladná. Na produkci 500 ml čistého esenciálního oleje je třeba nasbírat a vydestilovat 3,5 - 7 tun rostliny. Právě kvůli jeho vysoké ceně se často pod názvem meduňky prodávají směsi různých esenciálních olejů (nejčastěji lemongrass a citronela), které namíchané připomínají její vůni. Není vhodný pro těhotné a kojící ženy. Esenciální oleje jsou čisté a velmi snadno se vstřebávají do pokožky. Jsou rozpustné v tucích. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat či jaké esenciální oleje kombinovat? Vše o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu . COcelý popis u produktu →
Koupíte u nás



