- INCI
- Commiphora Myrrha Oil
- CAS
- 84929-26-0
- Funkce
- Vonná složka
- Doporučené dávkování
- Viz IFRA
- Rozpustnost
- Rozpustné v oleji
- Popis
- Myrha je přírodní aromatická pryskyřice podobná míze, která pochází z trnitého stromu Commiphora myrrha, příbuzného stromu kadidla. Myrha pochází z Egypta, běžně se dodnes používá v Africe a na Blízkém východě. V minulosti byla vůně myrhy používána při pohřebních obřadech a rituálech s náboženským významem. V aromaterapii pomáhá s problémy s dýchacími cestami, nabízí úlevu při nachlazení, kašli, bronchitidě a zahlenění (myrhový olej je běžnou složkou při léčbě astmatu, nachlazení, přetížení plic). Samotné vdechování vůně myrhy má sedativní účinky, stabilizuje emoce, snižuje negativní náladu a podporuje pocit uzemnění. Myrhový olej se používá v kosmetice jako silný antioxidant, který udržuje zdraví pokožky, usnadňuje blednutí nechtěných skvrn, zmírňuje nepříjemné pocity na pokožce jako je svědění a příznaky ekzému a další kožní onemocnění. Řeší také problémy s pokožkou hlavy – působí na suché vlasy a pokožku, čímž zabraňuje tvorbě lupů, a také posiluje kořínky vlasů, takže výborně působí i proti vypadávání vlasů. Využívá se při masážích jako adstringentní prostředek, který posiluje svaly, vyhlazuje pokožku, čistí póry zvýšením potu a jeho protizánětlivé vlastnosti brání hromadění tělesných toxinů, jako je sůl, přebytečná voda a škodlivé plyny v pohybovém systému. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat, či jaké esenciální oleje kombinovat? Vše o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu . CO JSOU ESENCIÁLcelý popis u produktu →
Koupíte u nás



