- INCI
- Myroxylon Pereirae Resin
- CAS
- 8007-00-9
- Funkce
- Aktivní látka
- Doporučené dávkování
- Viz IFRA
- Rozpustnost
- Nerozpustné ve vodě
- Popis
- Balzám Peru je esenciální olej získávaný z balzámových stromů, jejichž domovem je Peru. Balzám Peru má hlubokou, bohatou vůni s dřevitými tóny spojenými se sladkou vanilkou či náznakem skořice. Esenciální olej balzám Peru se roky používal k péči o pokožku a drobné rány. Pomáhá zklidňovat suchou kůži , před použitím je nutné jej naředit, může působit dráždivě na citlivou pokožku. Balzám Peru má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti . Využít jej můžete také ve vlasové kosmetice , pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky, a tím předcházet dalšímu rozvoji lupů. Esenciální oleje jsou čisté a velmi snadno se vstřebávají do pokožky. Jsou rozpustné v tucích. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní užití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat či jaké esenciální oleje kombinovat? Vše o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu . CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE? Esenciální oleje, nebo také éterické oleje, jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají také léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na úrovni fyzické, emocionální či mentální. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po naředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobovýcelý popis u produktu →
Koupíte u nás


