- INCI
- Thymus Vulgaris Oil
- CAS
- 84929-51-1
- Popis
- Esenciální olej z červeného tymiánu je silnější než ostatní tymiánové oleje. Tymián je vytrvalá aromatická bylina s drobnými zelenošedými listy a fialovými nebo bílými květy. Patří do čeledi Lamiaceae. Esenciální olej z červeného tymiánu, který se vyrábí parní destilací kvetoucích vrcholků a listů, vytváří olej načervenalé barvy. Má antifungální, antibakteriální a antivirové účinky, stimuluje také krevní oběh. Pomáhá překonávat únavu, stimuluje imunitní systém, při inhalaci pomáhá při ucpaných dutinách. V masážních olejích uvolňuje ztuhlé svaly a klouby, pomáhá při bolestech a křečích a má hřejivý účinek. V kosmetických produktech se používá v boji s akné, celulitidou, modřinami nebo ekzémy. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat či jaké esenciální oleje kombinovat? Vše o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu . CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE? Esenciální oleje, nebo také éterické oleje, jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají také léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na fyzické, emoční i mentální úrovni. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se z rostlin získávají nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po naředění s nosnými rostlinnými olecelý popis u produktu →
Koupíte u nás



