- INCI
- Aqua, Glycerin, Biosaccharide Gum-1, Sodium Levulinate, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate
- CAS
- 7732-18-5 / 56-81-5 / 194237-89-3 / 19856-23-6 / 26402-26-6 / 536-45-8
- Popis
- Fucocert je vynikající hydratační látka do kosmetických přípravků určených pro dětskou i stárnoucí pokožku. Jedná se o aniontový polysacharid, který se získává bakteriální fermentací rostlinných složek, které nemají GMO původ. Jedná se o transparentní kapalinu světle žluté barvy. Na pokožce vytváří ochranný biofilm , což vede k tomu, že má výborné hydratační a zklidňující účinky na pokožku. Díky přítomnosti L-fukózy přispívá ke snížení výskytu alergických reakcí a kosmetickým produktům dodává sametově jemnou texturu. Obsahuje také D-galaktózu a kyselinu galakturonovou. Fucocert je 1% vodní roztok, který neobsahuje konzervant, ale je doplněn o Sodium levulinate, Glyceryl caprylate a kyselinu p-anisovou. Je ideální do gelů , emulzí, pleťových vod, při přípravě produktů s konzistencí pěny , do přípravků po holení, opalovacích krémů apod. V péči o vlasy pomáhá udržet vlasy hydratované a chrání pokožku hlavy před podrážděním. Je velmi snadno zapracovatelný do všech receptur, stabilní v širokém rozsahu pH (3- 10) i při teplotách až do 70°C. Rozpustný ve vodě, glycerinu a propylenglykolu. Doporučené dávkování: 0,5 - 6% Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1 Surovina má ověření ECOCERT GREENLIFE podle norem COSMOS & NATRUE. Obsah složek přírodního původu > 95 %. Podrobnější informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.celý popis u produktu →
Koupíte u nás



