- INCI
- Glucono Delta Lactone/Gluconolactone
- Rozpustnost
- Rozpustné v alkoholu
- Popis
- D-Glucono-1,5-lakton (známý pod zkratkou GLD; chemický vzorec C6H10O6)) je polyhydroxykyselina (PHA), která se v přirozeném stavu (kyselina glukonová) nachází v medu, mateří kašičce, ovocných šťávách, víně a různých fermentovaných produktech. Je považován za další generaci AHA kyselin. Kyselina glukonová je molekula glukózy, u které byla aldehydová funkce oxidována na kyselou funkci. Přirozeně to dělají včely pomocí enzymů a ve fermentovaných produktech (víno, kombucha apod.) k tomu dochází pomocí mikroorganismů. Jde tedy o suchou formu kyseliny glukonové , která se získává odstraněním vody během procesu krystalizace. Když se rozpustí ve vodě, vznikne roztok kyseliny glukonové. V potravinářském průmyslu jde o složku s označením GRAS (Obecně považovaná za bezpečnou). V kosmetickém průmyslu se používá kvůli svým hydratačním účinkům na pleť , což napomáhá k vyhlazení jemných vrásek na tváři. Používá se také na postupné a kontinuální snižování pH v kosmetických produktech. Využívá se také v péči o vlasy – pomáhá je udržovat lesklé a jemné. Často se kombinuje s jinými konzervanty ke zvýšení antimikrobiální stability hotových produktů. Ideální je kombinace s konzervanty, jejichž účinnost závisí na nízkém pH produktu. Čistota: 99,8 % Rozpustná ve vodě (5 mg/ml). Doporučené dávkování : 0,1–5 % Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1celý popis u produktu →
Koupíte u nás




