Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Kosmetický jíl, bentonit

INCI
Bentonite
CAS
1302-78-9
Rozpustnost
Nerozpustné
Popis
Bentonit je přírodní jíl s vysokým obsahem montmorillonitu, vulkanického popela . Jedná se o jeden z nejúčinnějších jílů pro kosmetické účely. Kvalitní bentonit má krémově šedou barvu (díky vysokému obsahu železnatých a hořečnatých iontů může mít i zelenavě šedé zabarvení), velmi jemnou strukturu a je bez zápachu. Jeho charakteristickou vlastností je, že po přimíchání vody intenzivně nabobtná , přičemž může dosáhnout až 12násobku svého původního objemu. Právě pro tuto stahující vlastnost dokáže vytáhnout z pokožky oleje a toxiny . Je vhodný pro normální až mastné typy pokožky , přičemž se doporučuje použití jednou týdně. Jíly jsou mísitelné s vodou a nerozpustné v olejích . Můžete ho použít do pleťových masek a zábalů , nebo také jako součást vašich krémů , BB krémů, koupelí apod. Návod na práškovou masku na tvář s použitím kosmetických jílů najdete na našem blogu. Víte, jaké vlastnosti mají kosmetické jíly a k čemu se jednotlivé jíly dají použít? Kompletní charakteristiku jílů si můžete přečíst na našem blogu v článku: Kosmetické jíly a jejich použití Bližší informace o kvalitě výrobku najdete v atestu , který aktualizujeme vždy s novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Kosmetický jíl bentonit 1 kg
532 Kč
Kosmetický jíl bentonit 500 g
300 Kč
Kosmetický jíl bentonit 100 g
68 Kč

Recepty a články s touto surovinou