Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Kyselina hyaluronová

INCI
Sodium Hyaluronate OR Hydrolyzed Sodium Hyaluronate
CAS
9067-32-7
Funkce
Aktivní látka
Doporučené dávkování
0,05-0,5
Rozpustnost
Rozpustné ve vodě
Popis
Kyselina hyaluronová se přirozeně nachází v lidském organismu, v průměru 15 g, z čehož polovina je v kůži. V přirozeném stavu se vyskytuje jako vysokomolekulární, avšak v těle se velmi rychle degraduje na nízkomolekulární (až 2/3), přičemž se z těla dokáže vytratit i v průběhu několika hodin. V kosmetice je proto nenahraditelnou ingrediencí do různých krémů a sér , jejichž účinky jsou zaměřeny na vyplňování vrásek . Kromě toho má schopnost revitalizovat , to znamená stimulovat buňky, aby vytvářely v pleti nový kolagen . Také pomáhá urychlovat hojení ran, zmírňovat tvorbu jizev, otoků a bolest v důsledku zranění. Je výborným prostředkem rehydratace pokožky, jelikož dokáže v sobě vázat až tisícinásobné množství vody, než je její hmotnost. Je rozpustná ve vodě. Dávkování : 0,1 - 0,5% Jelikož si ji tělo nedokáže udržovat, pro dosažený efekt je potřebná pravidelná aplikace , ideálně v kombinaci vysoko- a nízkomolekulární, jelikož každá působí v kůži na jiné úrovni. Tato kyselina hyaluronová je nízkomolekulární 10 kDa. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1 Recept na hyaluronové sérum s použitím LMW a HMW kyseliny hyaluronové najdete na našem blogu . Více o kyselině hyaluronové, jejích vlastnostech a použití si můžete přečíst na našem blogu v sekci Články .
celý popis u produktu →

Kyselina hyaluronová váže mnohonásobek své hmotnosti vody — v kosmetice je zlatým standardem hydratace. Nízkomolekulární (LMW) proniká hlouběji do epidermis, vysokomolekulární (HMW) vytváří na povrchu pleti hydratační film.

Recepty a články s touto surovinou