Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Kyselina stearová

INCI
Stearic Acid and Palmitic Acid
CAS
67701-03-5
Popis
Kyselina stearová je přírodní emulgátor , který se používá při výrobě mýdel, svíček a také tělových kosmetických produktů . Kromě své funkce emulgátoru prodlužuje také trvanlivost kosmetických produktů a zabraňuje jejich oxidaci. Při výrobě mýdel metodou za studena dodává mýdlům tvrdost a stálý tvar. Kyselina stearová je nerozpustná ve vodě a rozpustná v oleji. Emulgátor je látka, která umožní vytvořit jednolitou směs z jinak nemísitelných kapalin, např. vody a oleje. Přidáním emulgátoru do směsi vody a oleje vzniká emulze . To jsou například krémy, tělová mléka, emulze na holení, odličovací oleje a vše, co obsahuje olej a vodu. Doporučené dávkování : 2 - 10 % v krémech, 2 - 30 % v balzámech, 10 - 20 % ve svíčkách Teplota tání: 69–70 °C . Tato hodnota se může mírně lišit v závislosti na čistotě vzorku. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Kyselina stearová rostlinná 1 kg
429 Kč
Kyselina stearová rostlinná 50 g
27 Kč
Kyselina stearová rostlinná 250 g
119 Kč
Kyselina stearová rostlinná 500 g
209 Kč