Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Mica prášek

INCI
Mica
CAS
12001-26-2
Popis
Mica neboli také slída je přírodní barvivo , pigmentový prášek , který se získává ze slídy . Je nerozpustná a má perleťové, kovové nebo chamaleonní odstíny. Tyto mikroskopické částečky slídy v kosmetických přípravcích odrážejí nebo rozkládají světlo, díky čemuž přirozeně kryjí nedokonalosti pleti a rozjasňují ji. Barvivo mica je vhodné i pro vegany. Skladujte jej v uzavřené nádobě při pokojové teplotě, chraňte před vlhkostí a přímým slunečním zářením a vydrží vám až 5 let. Barviva mica se používají zejména při výrobě: - minerálního make-upu, - pudrů, - očních stínů, - lesků na rty, - balzámů na rty, - rtěnek, - pleťových krémů, - laků na nehty, - bomb do koupele, - mýdel. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Mica prášek, silk mica, 10 g
60 Kč
Mica prášek, silk mica, 100 g
199 Kč
Mica prášek, Silk Mica, 500 g
689 Kč

Recepty a články s touto surovinou