Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Murumuru máslo

INCI
Astrocaryum Murumuru Seed Butter
CAS
356065-49-1 / 906350-19-4
Funkce
Emolient
Doporučené dávkování
1 - 100
Rozpustnost
Nerozpustné ve vodě
Popis
Naše murumuru máslo je vyrobené extrakcí, lisováním za studena ze semen palmy Astrocaryum murumuru, která roste v brazilských pralesech. Máslo se získává ze semen planě rostoucí palmy. Jedná se o tvrdé máslo bílé až krémové barvy s charakteristickou vůní . Taje při kontaktu s pokožkou. Murumuru máslo je známé svými protizánětlivými účinky . Je bohaté na olejovou kyselinu a linolovou , které vyživují a zvlhčují pokožku a vlasy . Velmi často se využívá na obnovení elasticity pokožky a na poškozenou a stárnoucí pleť . Jedná se totiž o vynikající změkčovadlo – pomáhá pokožce zadržovat vodu vytvořením ochranného filmu. Proto se nazývá také „rostlinný silikon“ – v přípravcích na vlasy a pokožku dokonale nahrazuje minerální silikon, čímž vytváří tenkou ochrannou vrstvu kolem vlasového vlákna. Zlepšuje pružnost suchých a poškozených vlasů , obnovuje jejich lesk a hebkost. Je vhodné také na ekzémy nebo psoriázu . Má nízkou teplotu tání, proto se s oblibou přidává také do tělových másel a balzámů na rty . Přidávejte ho do olejové fáze svých produktů. Tento produkt neobsahuje žádný z 26 alergenů ze 7. pozměňovacího a doplňujícího návrhu směrnice o kosmetických přípravcích Evropské unie (EU) – příloha III. Bližší informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Víte, co je to vlastně rostlinné máslo, z čeho se skládá, jaké kvalitativní parametry jsou důležité při výběru másla, či jaké formy úpravy a zpracování můžete najít na trhu? Navštivte náš blog a dozvíte se víc
celý popis u produktu →

Koupíte u nás