Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Olej z pšeničných klíčků

INCI
Triticum Vulgare Germ Oil
CAS
68917-73-7 / 8006-95-9
Popis
Pšeničný klíčkový olej (Wheat germ oil) má vysoký obsah antioxidantů a je ideální volbou pro zralou pleť . Vyrábí se lisováním za studena z naklíčených pšeničných zrn. Má tmavě zlatou barvu a výrazně voní po obilí. Obsahuje nejvyšší podíl vitamínu E mezi oleji, dále vitamín A, B, F a karotenoidy . Esenciální mastné kyseliny tvoří až 50 – 70 % jeho obsahu. Nejčastěji se kombinuje s jinými oleji. Jeho vysoký obsah antioxidantů dokáže prodloužit životnost olejových směsí . Zvláčňuje a změkčuje ztvrdlou pokožku na těle, velmi dobře se vstřebává. Používá se také do přípravků na dětskou pokožku . Bližší informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s každou novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.  Pšeničný klíčkový olej může být ve vašich výrobcích použit také jako surovina poskytující pokožce ochranu proti slunečnímu záření . Více si o tom přečtěte v našem blogovém článku o Opalovacích krémech .
celý popis u produktu →