Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Ostropestřec mariánský

INCI
Silybum Marianum Seed Oil
CAS
84604-20-6
Popis
Zajímavým využitím ostropestrce mariánského v kosmetice je použití jeho oleje . Rafinovaný olej ze semen je typicky využíván pro jeho zklidňující a revitalizační účinky na pokožku. Pomáhá sjednocovat tón pleti při pigmentových skvrnách (již při koncentraci 1,4 % ve výrobku), je zdrojem mnoha polyfenolů s antioxidačními vlastnostmi. Kromě toho je bohatý na obsah tokoferolů (vitamínu E), skvalanu a fosfolipidů. Olej z ostropestrce mariánského tak využijete v různých pleťových sérech na olejové bázi, balzámech, masážních olejích či pleťových krémech . Je skvělým doplňkem do kosmetiky na zralou pleť a do výrobků na zmírnění projevů stárnutí pleti . Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1 Bližší informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití.
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Olej z ostropestřce mariánského rafinovaný 1 l
662 Kč
Ostropestřecový olej ze semen rafinovaný, 500 ml
368 Kč