Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Rakytníkový olej

INCI
Hippoaphae Rhamnodies Fruit Oil
CAS
225234-03-7
Popis
Rakytníkový olej se získává lisováním za studena z plodů rakytníku. Rakytník se nazývá také ovocem Himálaje, protože původně se pěstoval pouze ve vysokých nadmořských výškách v oblasti Himálaje. Obsahuje množství nenasycených mastných kyselin, vitaminy B, D, K, lutein a betakaroten . Nejvíce však vitaminy A a K . Díky svým léčivým schopnostem ho lze považovat za přírodní „zázrak“ . Regeneruje a vyživuje pleť. Hojí drobná poranění, otoky, ekzémy i akné . Upozornění: kvůli vysokému obsahu betakarotenu je při manipulaci s olejem třeba dávat pozor na zabarvení oděvu. Je proto třeba myslet i na to, že jeho aplikací získá pokožka jemný oranžový nádech . Rakytníkový olej je v kosmetice s oblibou využíván na krémy na tvář , vyživující a regenerační krémy na ruce , přípravky po opalování , séra na lokální léčbu poranění pokožky – akné, psoriáza, popáleniny, omrzliny, otoky, po opalování . Podrobnější informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Rakytníkový olej, za studena lisovaný, 1 l
1 638 Kč
Rakytníkový olej, za studena lisovaný, 100 ml
273 Kč
Rakytníkový olej, za studena lisovaný, 500 ml
955 Kč