Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Rýžový škrob upravený

INCI
Dimethylimidazolidinone Rice Starch
CAS
223239-90-5
Doporučené dávkování
1 - 30
Rozpustnost
Dispergovatelné ve vodě
Popis
Modifikovaný rýžový škrob je ultra jemný bílý prášek , který byl vyvinut speciálně pro použití v kosmetice. Jde o multifunkční kosmetickou ingredienci získávanou z rýžového škrobu, která poskytuje různé výhody v péči o pleť a vlasy. Tento přírodní derivát škrobu je známý svými absorpčními a zmatňujícími vlastnostmi, což z něj činí ideální složku pro produkty určené k regulaci mastnoty. Přidává se do kosmetických přípravků ke zlepšení textury a konzistence, díky čemuž působí na pokožce hladší a lehčí. Při nanesení na pokožku neucpává póry a má velmi dobrou přilnavost. Je neprůhledný. Velmi dobře se mísí s ostatními prášky. Vzhledem k mikrokryštalické struktuře zanechává rýžový prášek dojem sametové pleti . Využívá se především v pudrech , make-upu , suchých šamponech a dalších produktech určených ke snížení lesku pleti a zlepšení jejího celkového vzhledu. Má pH 5,5 , což jsou podobné hodnoty jako u naší pokožky, a proto ji nedráždí. Při skladování v uzavřené nádobě na suchém místě při pokojové teplotě vydrží až 5 let. Nerozpustný, ale mísitelný s vodou, v horké vodě bobtná. Průměrná velikost částic: 7 - 11µ Hodnocení bezpečnosti podle EWG: 1 Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
celý popis u produktu →

Recepty a články s touto surovinou