Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Rýžový vosk (Rice bran wax)

INCI
Oryza Sativa Bran Wax
CAS
8016-60-2
Popis
Rýžový vosk se získává z rýžových otrub. Prodává se ve formě vloček nebo granulek a je téměř bez vůně. Jedná se tedy o rostlinnou, veganskou náhradu včelího vosku , ale používá se také jako náhrada karnaubského a kandelilového vosku. V kosmetice plní funkci zahušťovadla a velmi příznivě působí na stav pokožky – chrání ji před volnými radikály. Můžete ho použít do balzámů na rty, pleťových krémů, make-upů či kondicionérů (pomáhá uhlazovat vlasy – uzavírat strukturu vlasu). Rýžový vosk se používá také v potravinářství. Stupeň hodnocení bezpečnosti podle EWG: 1-3. Bližší informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Víte, proč je rostlinný vosk lepší alternativou, jak si vyrobit přírodní svíčku a jaké jsou její výhody? Navštivte náš blog a dozvíte se více: Výroba sviečok
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Rýžový vosk, 5 kg
Na předobjednávku

Rýžový vosk, 5 kg

5 089 Kč
Vosk z rýžových otrub, 1 kg
1 119 Kč
Rýžový vosk, 500 g
Na předobjednávku

Rýžový vosk, 500 g

629 Kč
Rýžový vosk, 100 g
Na předobjednávku

Rýžový vosk, 100 g

139 Kč

Recepty a články s touto surovinou