Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Sezamový olej

INCI
Sesamum Indicum Seed Oil
CAS
8008-74-0
Funkce
Emolient
Doporučené dávkování
1 – 100
Rozpustnost
Nerozpustné ve vodě
Popis
Sezamový olej je extrahován ze semen sezamu (Sesamum indicum). Rafinovaný znamená, že prošel procesem, při kterém byl zbaven vůně a barvy. Je vhodný pro všechny typy pleti a využívá se zejména v péči o pleť proti celulitidě a strijím . K jeho přednostem patří schopnost prokrvit pokožku, otevřít póry, navázat toxiny a eliminovat stárnutí pokožky . Obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6, aminokyseliny, je bohatý na vitaminy B, E a K, obsahuje vápník, hořčík, měď, fosfor, zinek, chrom, železo. Nepodléhá oxidaci, protože obsahuje sezamol , který je silným antioxidantem. Použití jako masážní olej , do tělových másel a krémů, balzámů na rty , také při výrobě mýdla . Bližší informace, jakož i obsah kyselin najdete v atestech, které průběžně doplňujeme k jednotlivé šarži. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
celý popis u produktu →

Recepty a články s touto surovinou