Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Sodium Lactate

INCI
Sodium Lactate
Funkce
Humektant
Doporučené dávkování
0,5 – 5 %
Rozpustnost
Mísitelné s vodou
Popis
Sodný laktát je přírodní hydratační látka. Má velmi silné antibakteriální účinky . Výborně se hodí především na výrobu mýdla procesem za tepla . Pomáhá udržovat hmotu dostatečně dlouho tekutou. Používá se jako součást ostatních výrobků určených na péči o pleť . Násobí množství sodného laktátu vyskytujícího se přirozeně v pokožce, čímž ji udržuje hydratovanou . Rozpustnost ve vodě: > 1,5 g/mL Použití : šampony, kondicionéry, krémy, tělová mléka, make-up, přípravky na opalování Na našem blogu najdete návod na tvorbu roll-onu na vyrážky , jehož součástí je i sodný laktát . Vytváří balanc mezi vysušujícími účinky na akné a hydratační silou krému. Doporučené dávkování : 1-3% Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1 - 3 (v závislosti na míře použití)
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Sodium laktát, 60% roztok, 100 ml
73 Kč
Sodium laktát 60% roztok 500 ml
325 Kč
Sodium laktát, 60% roztok, 1000 ml
598 Kč

Recepty a články s touto surovinou