Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Sójový lecitin

INCI
Lecithin
CAS
N/A
Popis
Sójový lecitin se vyrábí ze sójového oleje a v domácí kosmetice se používá jako emulgátor. Emulgátor je látka, která umožní vytvořit jednolitou směs z jinak nemísitelných tekutin, např. vody a oleje. Přidáním emulgátoru do směsi vody a oleje vzniká emulze . To jsou například krémy, tělová mléka, emulze na holení, odličovací oleje a všechno, co obsahuje olej a vodu. Je medově žluté barvy, kterou propůjčí i výrobkům, do kterých ho přimícháte. Ve srovnání s ostatními emulgátory sójový lecitin neupravuje konzistenci krému , a proto je potřeba ho kombinovat např. s cetylalkoholem, cetearylalkoholem, bambuckým máslem, xanthanovou gumou apod. Vyrobené krémy tak budou mít lehkou strukturu, ale svou konečnou konzistenci získají až po odležení (tj. jeden den). Sójový lecitin výborně ošetřuje pokožku a nenapodobitelně ji vyhlazuje a zjemňuje . Je nerozpustný ve vodě a rozpustný v oleji. Je stabilní v rozsahu pH 3 - 8. Aplikace : 3 - 5 % Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1 - 3 (v závislosti na míře použití)
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Sójový lecitin, tekutý, bez GMO, 1 kg
879 Kč
Sójový lecitin, tekutý, bez GMO, 100 g
109 Kč
Sójový lecitin, tekutý, GMO free, 500 g
479 Kč

Recepty a články s touto surovinou