Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Světlicový (saflorový) olej

INCI
Carthamus Tinctorius Seed Oil
CAS
8001-23-8
Funkce
Emolient
Doporučené dávkování
1 – 100 %
Rozpustnost
Rozpustné v oleji
Popis
Borákový olej , nazývaný také bodlákový nebo saflorový olej, se získává lisováním za studena ze semen rostliny světlice barvířské. Nabízíme ho pro Vás v BIO kvalitě s certifikátem od SOIL ASSOCIATION. Patří k nejkvalitnějším jedlým olejům na světě. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (asi 89 % kyseliny linolenové až 75 % omega–6). Je také výborným zdrojem vitamínu E . Pomáhá zlepšovat elasticitu pokožky , má také výborné regenerační účinky na pokožku i vlasy . Je vhodný pro všechny typy pleti, speciálně však poslouží zejména jemné a citlivé pokožce se sklony k podráždění. Je výbornou volbou do krémů, čisticích olejů na pleť, mýdel, přípravků na vlasy nebo balzámů na rty . Pomáhá bojovat také s kruhy pod očima, zařaďte ho proto do svých očních krémů . Bližší informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
celý popis u produktu →

Recepty a články s touto surovinou