- INCI
- Calophyllum Inophyllum Seed Oil
- Funkce
- Emolient
- Doporučené dávkování
- 1 – 100 %
- Rozpustnost
- Nerozpustné ve vodě
- Popis
- Tamanu olej pochází z Asie a Polynésie, kde je dodnes považován za posvátný. Vyskytuje se pod různými názvy jako Foraha, Domba, Kamanu apod. Jedná se o olej lisovaný ze semen stromu Calophyllum inophyllum. Jádra plodů se dva měsíce suší na slunci, dokud se nestanou lepkavými s tmavým, hustým a bohatým olejem. Během tohoto období musí být chráněna před vlhkem a deštěm. Ze 100 kg plodů Tamanu se vyprodukuje pouze 5 kg oleje. Tamanu olej má zelenou až žlutozelenou barvu a typickou bohatou a hlubokou vůni. Při teplotách pod 20°C má tendenci tuhnout, proto je nezbytné jej před použitím zahřát. Přirozeně obnovuje lipidy v pokožce , čímž stimuluje syntézu kolagenu a zlepšuje elasticitu pokožky. Má výborné regenerační vlastnosti , obsahuje kyselinu kalofylovou, která prokazatelně eliminuje jizvy a strie. Účinný je také při regeneraci kůže po vředech, pásovém oparu, ekzémech, dermatitidě apod. Je výborný ke zmírnění příznaků psoriázy. Má prokazatelnou antimikrobiální aktivitu , takže je výborný v boji proti akné a bakteriálním onemocněním kůže. Kromě toho obsahuje protizánětlivé složky, které podporují hojení akné a vředů. Používá se také k hojení ran po bodnutí hmyzem. Používá se rovněž k léčbě popálenin a do přípravků po opalování. Pomáhá eliminovat hyperpigmentaci a rosaceu, stařecké a jaterní skvrny. Pro své antimikrobiální účinky je velmi oblíbený také v deodorantech. Je výborný na suchou, citlivou pleť se sklony k ekzémům. Bližší informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s novou šarží. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodnécelý popis u produktu →
Koupíte u nás

