Vzdělávací centrum handymade
Akademie domácí kosmetiky
Recepty, profily ingrediencí a legislativa na jednom místě. Učte se krok za krokem — a suroviny z každého receptu vložíte do košíku jedním klikem.

CO2 extrakty a jejich použití v přírodní kosmetice
Esence získané pomocí extrakce CO2 jsou jedny z nejčistších esencí s vyšším zastoupením jednotlivých chemických složek, než jsou obsaženy v esenciálních olejích získávaných parní destilací, jelikož neobsahují zbytky rozpouštědel, anorganické soli, těžké kovy ani bakterie schopné reprodukce.

Vyrobte si tuhý levandulový kondicionér s konzervantem
Recept na tuhý levandulový kondicionér s použitím konzervantu Cosgard.

Jak vyrobit hyaluronové sérum s konzervantem?
V článku přinášíme jednoduchý recept na výrobu domácího séra s kyselinou hyaluronovou.

Proteol apple - přírodní tenzid
Proteol APPLE je čistě přírodní extra jemný surfaktant, který má výbornou pěnicí schopnost a používá se do téměř všech pěnicích formulací.

Čirý gel s POLYAQUOL 2W - receptura
V článku najdete postup, jak si vytvoříte emulze na výrobu krémů a jiné kosmetiky se surovinou Polyaquol 2W.

POLYAQUOL 2W - přírodní emulgátor
Článek popisující přírodní emulgátor Polyaquol 2W, který je snadno kompatibilní a schopný vytvářet lehké viskózní emulze až husté krémové konzistence.

Ne každý šampon je stejný - typy šamponů
Jak správně číst zadní stranu koupeného šamponu? Kterým látkám se v kosmetice vyhnout?

Vyrobte si vlastní tuhý šampon se SLSA - recept
Vyrobte si doma tuhý šampon s použitím certifikovaných povrchově aktivních látek, jako je SLSA - sodium lauryl sulfoacetát.

SLSA Sodium Lauryl Sulfoacetate a přírodní kosmetika
Lauryl sulfoacetát sodný (SLSA - Sodium lauryl sulfoacetate) patří mezi tenzidy. Používá se zejména při výrobě šamponů, gelů a kondicionérů.

PETITGRAIN - účinky a receptury
Několik tipů a receptů, jak použít esenciální olej petitgrain do aromaterapeutických směsí na zlepšení nálady, zvýšení koncentrace či na stavy úzkosti.

Zažeňte špatnou náladu s petitgrainem
Petitgrain je esenciální olej získávaný parní destilací ze stromu hořkého pomeranče (bitter orange), z listů a větviček stromu. Přečtěte si o něm více na našem blogu.

Olivový a třtinový skvalan v přírodní kosmetice
Olivový a třtinový skvalan/squalane jsou přírodní formy skvalanu, který má blahodárné účinky zejména na pokožku a vlasy a je výbornou volbou do vlasové a pleťové kosmetiky, hlavně péče o oční okolí.
Zobrazeno 12 z 170 článků