- INCI
- Cananga Odorata Flower Oil
- CAS
- 83863-30-3 / 8006-81-3 / 68606-83-7
- Funkce
- Aktivní látka
- Doporučené dávkování
- Viz IFRA
- Rozpustnost
- Rozpustné v oleji
- Popis
- Esenciální olej Cananga pochází z Indonésie z rostliny Cananga odorata var macrophylla. Jedná se o totožný druh rostliny, ze kterého se destiluje olej Ylang Ylang, a mají velmi podobnou vůni, ale jde o jinou varietu (Cananga odorata var macrophylla). Rozdíl spočívá v tom, že Cananga pochází z Indonésie a Ylang Ylang z Madagaskaru. Místní klima a pěstitelské podmínky mají výrazný vliv na finální vůni. Její vůně je sladká s jemnými dřevitými podtóny , méně květinová než Ylang-Ylang a často se používá jako jeho levnější alternativa. Přestože pocházejí ze stejného druhu rostliny, oba oleje mají odlišné chemické složení i jiné terapeutické účinky . Cananga se využívá k řešení problémů s mastnou pokožkou a vlasy, po bodnutí hmyzem nebo k uvolnění napětí a stresu. Doporučené dermální maximum: 0,8 % Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní užití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat či jaké esenciální oleje kombinovat? Všechno o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu . CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE? Esenciální oleje, nebo také éterické oleje, jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají také léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na fyzické, emoční i mentální úrovni. Jejich chemické složení je poměrně složité. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální olejecelý popis u produktu →
Koupíte u nás









