- INCI
- Coriandrum Sativum Seed Oil
- CAS
- 84775-50-8
- Popis
- Semena koriandru jsou známá především z kuchyně, ale jejich vysoký obsah linaloolu (50–60 %) je předurčuje k použití v produktech zaměřených na regeneraci opotřebovaných kloubů a v masážních prostředcích k uvolnění ztuhlého svalstva. Díky své výrazné sladce kořeněné vůni nacházejí uplatnění také v aromaterapii , výborně se doplňují s ostatními oleji, např. se šalvějí či cypřišem. Způsob výroby: parní destilace Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní užití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE? Esenciální oleje neboli éterické oleje jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají také léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na fyzické, emocionální i mentální úrovni. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po naředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, které můžete aplikovat přímo. Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů , konzumaci jakýchkoli esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme . Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, proto pokud je chcete použít do produktů bez obsahu olejů a másel, použijte rozpouštědlo /solubilizátor/. JAK VYUŽIJI ESENCIÁcelý popis u produktu →
Koupíte u nás




