- INCI
- Amyris Balsamifera Bark Oil
- CAS
- 8015-65-4 / 90320-49-3
- Popis
- Esenciální olej santalové dřevo – amyris je vyrobený z vždyzelené rostliny s bílými květy, která roste na Haiti. Je tak náhradou ohrožené indické verze esenciálního oleje s podobnými účinky. Olej je vyroben parní destilací z čerstvě rozdrceného dřeva. Tento esenciální olej má protizánětlivé účinky , používá se jako antiseptikum, afrodisiakum , ideální pomocník při akné, striích a navíc má velmi dobré relaxační účinky. V kosmetice je žádoucí zejména kvůli jeho omlazujícím účinkům , má velmi příjemnou zemitou vůni. Není vhodný pro těhotné a kojící ženy! Neužívat při epilepsii a vysokém krevním tlaku. Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat, či jaké esenciální oleje kombinovat? Vše o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu . CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE? Esenciální oleje neboli éterické oleje jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají i léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na úrovni fyzické, emocionální či mentální. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levanducelý popis u produktu →
Koupíte u nás





