- INCI
- Sodium Hydroxide
- CAS
- 1310-73-2
- Funkce
- Regulátor pH
- Rozpustnost
- Rozpustné ve vodě
- Popis
- Hydroxid sodný NaOH (také známý jako louh sodný, žíravá soda nebo v potravinářství jako E524) patří mezi nejsilnější zásady . Jedná se o bílou pevnou látku , která se v kosmetice používá při výrobě mýdel nebo tuhých mýdlových šamponů . Hydroxid v naší nabídce je ve formě mikroperliček nebo šupinek , které se ve vodě rychle rozpouštějí. Použití hydroxidu draselného při výrobě mýdel, podobně jako sodného, má za následek zmýdelnění tuků a olejů . Jelikož se jedná o silnou chemikálii, je nutné při manipulaci s ní dodržovat určitá bezpečnostní opatření a správně volit jeho množství v receptu. K tomuto účelu doporučujeme vždy použít mýdlovou kalkulačku (aplikaci, kterou snadno najdete například zde www.soapcalc.net). Je silně hygroskopický , což znamená, že snadno přitahuje vlhkost , a proto jej vždy uchovávejte v uzavřené nádobě na suchém místě. Pro práci s hydroxidem si vyhraďte vhodné pracovní místo, bez přítomnosti dětí, zvířat, potravin. S hydroxidem byste měli pracovat v dobře větrané místnosti a používat ochranné pomůcky – rukavice a brýle (VŽDY!), vhodný oděv, který zakrývá celé tělo . Pro přípravu roztoku si zvolte vhodnou nádobu (ideálně nerezovou) a roztok míchejte ve dřezu. Roztok může dosáhnout až teploty 90 °C , proto musí být nádoba odolná. Hydroxid zalijte studenou , případně vlažnou vodou , nepoužívejte vodu teplou ani horkou, mohlo by to způsobit menší výbuch :). Při přípravě roztoku doporučujeme na chvíli zadržet dech, resp. odvrátit hlavu (můžete použít i masku), abyste minimalizovali riziko vdechnutí výparů. VŽDY SYPEJTE HYDROXID DO VODY, NIKDY NE NAOPAK! HOTcelý popis u produktu →
Koupíte u nás






