Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

INCI
Carrageenan
CAS
9000-07-1
Popis
Karrageenan (E 407) je zahušťovadlo vyrobené z červené mořské řasy Chondrus crispus, které se využívá jako zahušťovadlo, želírující látka a stabilizátor. Karrageenan je veganskou verzí živočišné želatiny . V kosmetice slouží jako emulgátor . Pro vysoký obsah minerálů jako zinek, mangan, vápník a hořčík je výborným prostředkem pro výživu pokožky. Gely s karrageenanem jsou jemné a hydratují pokožku i vlasy (v šamponech usnadňuje rozčesávání vlasů, které jsou pak hladké a lesklé), posiluje strukturu vlasu a obnovuje jeho elasticitu. Vykazuje velmi dobrou kompatibilitu s povrchově aktivními látkami, což umožňuje vytvořit pěnivý gel . Je stabilní v širokém rozsahu pH. Je nerozpustný ve studené vodě, ale lehce rozpustný v horké vodě (80-90°C), nerozpustný v organických rozpouštědlech a rostlinných olejích. Existují tři druhy karrageenanu: Kappa karrageenan má jednu skupinu sulfát-disacharid, Iota karrageenan má dva sulfáty a Lambda-karrageenan má tři. V naší nabídce najdete Kappa karrageenan. Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 1 Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní užití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Kappa karagenan, 1 kg
Na předobjednávku

Kappa karagenan, 1 kg

1 408 Kč
Karagenan kappa, 5 kg
Na předobjednávku

Karagenan kappa, 5 kg

6 329 Kč
Kappa karagenan, 500 g
Na předobjednávku

Kappa karagenan, 500 g

742 Kč
Kapa karagenan, 100 g
Na předobjednávku

Kapa karagenan, 100 g

169 Kč

Recepty a články s touto surovinou