- INCI
- Salicylic acid
- CAS
- 69-72-7
- Funkce
- Aktivní látka
- Rozpustnost
- Částečně rozpustné ve vodě
- Popis
- Kyselina salicylová (známá také jako kyselina 2‑hydroxybenzoová) ve formě bílého prášku je velmi důležitou aktivní látkou při péči o pokožku náchylnou k akné a zánětům, psoriáze a kuřím okům, případně mozolům. Má antimykotické, exfoliační, protizánětlivé a analgetické účinky. Napomáhá také zmírňovat svědění pokožky . Její název pochází z latinského názvu pro vrbu – Salix, z její kůry je možné kyselinu připravit. Je slabě rozpustná ve vodě, rozpustná v alkoholu. Dávkování : 2 % Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky. Stupeň bezpečnosti suroviny podle EWG: 2 - 4 (v závislosti na míře použití) Využití kyseliny salicylové najdete při tvorbě roll‑onu na akné , pomůže se snížením zarudnutí a má protizánětlivé účinky. Návod na tvorbu roll‑onu na vyrážky je na našem blogu .celý popis u produktu →
Koupíte u nás




