Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Lanolin bezvodý USP

INCI
Lanolin
Popis
Bezvodný lanolin USP je tuk z ovčí vlny, který v kosmetice plní roli emolientu a zároveň pomáhá vázat vodu do olejové fáze . Na pokožce vytváří pružný ochranný film, který zpomaluje odpařování vlhkosti a změkčuje suché, popraskáné oblasti. Označení USP znamená, že surovina splňuje požadavky amerického lékopisu (United States Pharmacopeia) na čistotu. Lanolin evropského původu je vhodný do balzámů, mastí, krémů na ruce a nohy, ochranných krémů a výrobků pro suchou pokožku. Klíčové výhody Ochranný film – lanolin zůstává na povrchu pokožky, omezuje ztrátu vody a chrání před vysýcháním větrem, chladem nebo častým mytím. Změkčení a pružnost – zrohovatělá a popraskáná místa (paty, lokty, kouty prstů) jsou po pravidelném používání poddajnější. Vázání vody – bezvodný lanolin přijme vodu nebo vodný roztok a vytvoří hustou emulzi typu W/O i bez dalšího emulgátoru. Přilnavost – v balzámech na rty, tyčinkách a mastech pomáhá, aby výrobek držel na pokožce déle a nestékal. Konzistence bezvodných směsí – spolu s oleji a vosky dává výrobku táhlavou, mastnou konzistenci, která se dobře roztírá. Použití ve formulaci Lanolin je rozpustný v olejich a nemísí se s vodou, proto patří do olejové fáze . Při výrobě emulze se roztaví spolu s ostatními oleji, másly a vosky a teprve poté se spojuje s vodnou fází. V bezvodných výrobcich (masti, balzámy, tyčinky) se přidává do roztavené směsi a míchá se, dokud není hmota stejnorodá. Při pokojové teplotě je tuhý a lepivý, lžičkou se odváží obtížně. Pohodlnější je nádobu nejprve mírně zahřát ve vodní lázni a surovinu odebrat změklou. Pokud chcete připravit
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Lanolin bezvodý USP, 1 kg
1 123 Kč
Bezvodý lanolin USP, 4 kg
5 269 Kč
Bezvodý lanolin USP, 100 g
114 Kč
Bezvodý lanolin USP, 500 g
518 Kč

Recepty a články s touto surovinou