- INCI
- Glyceryl Stearate SE & Sucrose Stearate
- CAS
- 31566-31-1 & 25168-73-4
- Popis
- Sucrose Stearate (sacharózstearát) je kosmetická surovina používaná jako O/W emulgátor (emulze olej ve vodě) a stabilizátor v produktech péče o pleť a osobní péče. Vzniká esterifikací sacharózy (stolního cukru) kyselinou stearovou, nasycenou mastnou kyselinou pocházející z rostlinných zdrojů. Sucrose Stearate pomáhá míchat složky na bázi oleje a vody, čímž zlepšuje texturu a stabilitu přípravků, jako jsou krémy, mléka a emulze. Má vynikající změkčující (emolientní) vlastnosti , dodává pokožce hladký a luxusní pocit. Zjemňuje, vyhlazuje a hydratuje pokožku. Při aplikaci na pokožku vyplní sacharózstearát malé prostory mezi buňkami a zlepší texturu pokožky . To je obzvlášť výhodné pro suchou pokožku, kde jsou tyto prostory obvykle větší než u jiných typů pokožky. Stejně tak je vhodný do produktů určených pro citlivou pokožku. Kromě toho tato složka zlepšuje roztíratelnost a vstřebávání kosmetických produktů, zajišťuje příjemnou aplikaci a přispívá k celkové kvalitě a účinnosti kosmetických formulací. Je to ideální emulgátor / koemulgátor pro produkty péče o tělo a pleť, produkty určené k ochraně pokožky po opalování a pro produkty pro děti. Surovina je rozpustná ve vodě a doporučuje se zapracovat ji do vodní fáze. Je možné ji zapracovat také do olejové fáze produktu. Teplota tání: 67-71°C Doporučené dávkování: 2 - 5 % HLB: 13 Kvalita: - bez PEG, surovina založená na plně obnovitelných přírodních materiálech - RSPO - bez obsahu konzervačních látek a rozpouštědel Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě , nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodnécelý popis u produktu →
Koupíte u nás



