Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Encyklopedie ingrediencí

← Encyklopedie

Vitamin C stabilizovaný

INCI
Ascorbyl Palmitate
CAS
137-66-6
Rozpustnost
Rozpustné v oleji
Popis
Vitamín C přináší skvělé benefity pro pokožku, vyživuje ji, slouží jako antioxidant , pomáhá zmírňovat projevy stárnutí pleti a tmavé skvrny. Nevýhodou klasického vitamínu C, čili čisté kyseliny askorbové, je malá stabilita ve vodním prostředí; tento vitamín snadno podléhá oxidaci, která je pouze částečně zpomalena přidáním vitamínu E či jiných antioxidantů. Askorbyl palmitát je ester vitamínu C schválený Ecocertem (jeho stabilní forma, má dlouhotrvající účinky) a vzniká spojením kyseliny askorbové a kyseliny palmitové. Má podobné účinky jako kyselina askorbová, navíc se rychleji vstřebává do pokožky a v buňkách tak působí jako výborný antioxidant. Je velmi nestabilní (citlivý na teplo a světlo). Nepatří však mezi alergeny a nedráždí pokožku, proto nevadí ani té nejcitlivější pleti. Získává se esterifikací kyseliny askorbové (fermentace) a kyseliny palmitové (palmový olej). Tato stabilizovaná forma vitamínu C se rychleji vstřebává do pokožky a v buňkách tak působí jako výborný antioxidant (zejména ve spojení s vitamínem E). Zabraňuje stárnutí pokožky a tvorbě vrásek, dodává pleti pružnost a elasticitu. Díky své bělící schopnosti pomáhá bojovat se stařeckými a pigmentovými skvrnami, hojí světlé strie a jizvy. Má protizánětlivé účinky, díky čemuž je vhodný při léčbě akné. Nepatří mezi alergeny a nedráždí pokožku, proto nevadí ani té nejcitlivější pleti. Avšak přípravky s jeho obsahem jsou citlivé na teplo a světlo. Je lipofilní , to znamená, že se rozpouští v olejích či esterech olejů a přidává se do zahřáté olejové fáze. V olejové fázi se úplně nerozpustí a nevytváří proto ú
celý popis u produktu →

Koupíte u nás

Vitamin C stabilizovaný askorbyl palmitát 500 g
16 874 Kč

Recepty a články s touto surovinou