Nakupte nad 100 € a dopravu máte zvýhodněnou!

+421 950 333 113info@handymade.cz

Obchod

Esenciální olej, Medovka indická

Esenciální olej z meduňky (Melissa Officinalis) se získává parní destilací jejích listů a kvetoucích vrcholů rostliny. celý popis

Tento produkt se již neprodává.

Z nabídky jsme jej stáhli. Podívejte se na naši aktuální nabídku — třeba vás osloví ještě víc.

Popis produktu

Esenciální olej z meduňky (Melissa Officinalis) se získává parní destilací jejích listů a kvetoucích vrcholů rostliny. Charakteristická barva esenciálního oleje je jemně žlutá s příjemnou citronovou vůní podobnou čerstvé meduňce. 

Meduňka ve formě esenciálního oleje podporuje spánek a zmírňuje napětí a nervozitu. Meduňka má tak zklidňující účinky, které se spojují s protizánětlivými a antimikrobiálními vlastnostmi. Na pokožku se nikdy neaplikuje esenciální olej neředěný, ale pouze ve výrobcích nebo nosném oleji (např. olivovém). 

Pomáhá při ekzémech a zánětech kůže, avšak velmi citlivá pokožka nemusí esenciální olej z meduňky dobře tolerovat. Při aplikaci se vyhněte oblastem v těsné blízkosti očí a nosu. Esenciální olej meduňka je vhodný také na výrobu balzámů a mastí na rty zmírňujících opary. 

Esenciální olej čistá meduňka je velmi drahý, protože jeho výroba je nákladná. Na produkci 500 ml čistého esenciálního oleje je třeba nasbírat a vydestilovat 3,5 - 7 tun rostliny. 
Právě kvůli jeho vysoké ceně se často pod názvem meduňky prodávají směsi různých esenciálních olejů (nejčastěji lemongrass a citronela), které namíchané připomínají její vůni. 

Není vhodný pro těhotné a kojící ženy. Esenciální oleje jsou čisté a velmi snadno se vstřebávají do pokožky. Jsou rozpustné v tucích. 

Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.  

Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat či jaké esenciální oleje kombinovat? Vše o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu.

CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE?


Esenciální oleje neboli také éterické oleje jsou přírodní aromatické látky, které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají také léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na úrovni fyzické, emocionální či mentální. 

Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, které můžete aplikovat přímo.

Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů, konzumaci žádných esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme.

Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, proto pokud je chcete použít do produktů bez obsahu olejů a másel, použijte rozpouštědlo /solubilizátor/.

JAK VYUŽIJI ESENCIÁLNÍ OLEJ?

Výroba kosmetiky a mýdel – potřebné množství esenciálního oleje závisí na konkrétním receptu a vyráběném množství.
Inhalace, napařování – nakapejte několik kapek esenciálního oleje do aromalampy, difuzéru, do nádoby s horkou vodou.
Koupel – kapky oleje rozmíchejte v základním oleji /kokosový, olivový.../, v 1 dcl mléka nebo v lžičce medu, tuto směs vlijte do vany. Samotné esenciální oleje jsou ve vodě nerozpustné, kapky by plavaly na povrchu.
Masáž – do rostlinného oleje lisovaného za studena (cca 50 ml) přidejte několik kapek esenciálního oleje a dobře promíchejte. Příjemnou masáž.
Sauna – na výběr máte z jehličnanů, rozmarýnu, eukalyptu, šalvěje, máty nebo citrusových vůní. Množství kapek závisí na velikosti sauny a vašem vkusu.

Esenciální oleje se s oblibou využívají také v péči o pleť, při lokálních obkladech, maskách na vlasy, v péči o ústní hygienu...

Parametry

INCI
Melissa Officinalis Leaf Oil
CAS č.
8014-71-984082-61-1
Barva produktu
Žlutá
Země původu
Bulharsko
Kvalita
Kosmetická kvalitaPotravinářská kvalita
Metoda zpracování
Parní destilace
Vůně
Charakteristická
Vzhled
Kapalina
Funkce ve formulaci
Aktivní látkaVonná složka
Fáze formulace
Fáze ochlazováníDodatečné zapracování
Oblast aplikace
ObličejOční okolíVlasyVlasová pokožkaTěloRtyRuceChodidla / nohyIntimní hygienaÚstní dutina / dentální péče
Doporučená teplota zpracování
< 40 °C
Doporučený rozsah dávkování
Viď IFRA %
Rozpustnost
Rozpustné v olejiRozpustné v alkoholuNerozpustné ve vodě
Typ aplikace
Leave-onRinse-off
Vhodné pro
Citlivou pokožkuZralou pleť
Účinky
Antimikrobiální účinekAntioxidaceZklidňující účinek na pokožku
Biologická odbouratelnost
Snadno biologicky odbouratelné (OECD 301)
Certifikace
Vegan
Certifikát výrobce
Kosher
Index přírodních složek (NI ISO 16128)
1,00
Index složek přírodního původu (NOI ISO 16128)
1,00

Dokumentace k produktu

CoACertifikát analýzy
šarže MEL250707EX001PDF ↓
TDSTechnický list
Fyzikální parametry a zpracováníPDF ↓
IFRAIFRA certifikát
šarže MEL250707EX001PDF ↓
AlergenyDeklarace alergenů
šarže MEL250707EX001PDF ↓
BLBezpečnostní list
Dostupný u zakoupených produktů —
Stáhnout vše (ZIP)

4 soubory PDF v jednom archivu

RECENZE

Ověřeno zákazníky.

Zatím bez recenzí.

Recenze píší jen zákazníci s doručenou objednávkou.