OLEJE panenské 100 ml
Sacha Inchi olej, lisovaný za studena, BIO, 100 ml
Balení100 ml500 ml
Sacha Inchi (Sacha Inchi oil) – olej s podivným názvem, u kterého alespoň pár sekund přemýšlíme nad tím, jak jeho název správně vyslovit. Pomůžeme Vám, je to „saša inči“ :). celý popis
Nejnižší cena za posledních 30 dní: 409 Kč
Popis produktu
Sacha Inchi (Sacha Inchi oil) – olej s podivným názvem, u kterého alespoň pár sekund přemýšlíme nad tím, jak jeho název správně vyslovit. Pomůžeme Vám, je to „saša inči“ :). Je lisovaný za studena ze semen a dužiny plodů stromu Plukentia volubilis nebo pracaxi. Má BIO certifikát od Soil Association.
Jde o olej s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin (až 48 %). Obsahuje také okolo 35 % omega-6 mastných kyselin, 9 % omega-9 a vitamín A a E – čili celkem až 93 % nenasycených mastných kyselin. Hned za ním je pupalkový olej s 86% obsahem nenasycených mastných kyselin a lněný olej s obsahem 78 %. Omega-3 mastné kyseliny pomáhají pokožce zadržovat vlhkost, regulovat produkci mazu a udržovat její elasticitu. Pomáhají předcházet vnějším projevům stárnutí a mají také protizánětlivé účinky na pokožku.
Je výborný na mastnou pokožku, neucpává póry a nezanechává mastný pocit. Jeho dalším plus je to, že jeho výroba je udržitelná a hospodárná. Strom plodí ovoce až 75 let, což je poměrně dlouhý cyklus. Jde o celoroční plodinu a náklady na její pěstování jsou nízké.
Bližší informace o kvalitě výrobku najdete v atestu, který aktualizujeme vždy s novou šarží.
Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.
Parametry
- INCI
- Plukenetia Volubilis Seed Oil
- Země původu
- Peru
- Vůně
- Charakteristická
- Metoda zpracování
- Lisování za studenaMechanické lisováníSušeníFiltraceSeparace
- Vzhled
- Olejová kapalina
- Fáze formulace
- Olejová fáze
- Bez obsahu
- parabenůkonzervantůethylenoxidu (EO)alergenních vonných láteksložek z GMOalergenních potravinových složekalkoholupalmového oleje
- Funkce ve formulaci
- AntioxidantEmolientKondicionační složka
- Oblast aplikace
- ObličejVlasyVlasová pokožkaTělo
- Doporučená teplota zpracování
- < 40 °C
- Typ aplikace
- Leave-on
- Rozpustnost
- Rozpustné v olejiNerozpustné ve vodě
- Účinky
- Anti-AgingAntioxidaceHydrataceKondicionování vlasůRegeneraceZlepšení elasticityVýživa pokožkyZklidňující účinek na pokožkuProtizánětlivé
- Biologická odbouratelnost
- Snadno biologicky odbouratelné (OECD 301)
- Certifikace
- VeganBIO certifikace
- Index přírodních složek (NI ISO 16128)
- 1,00
- Index složek přírodního původu (NOI ISO 16128)
- 1,00
- Obsah bio složek
- 100 %
- Obsah obnovitelného uhlíku (RCC)
- 100 %
- Objem
- 100 ml
Dokumentace k produktu
Ověřeno zákazníky.
Zatím bez recenzí.
Recenze píší jen zákazníci s doručenou objednávkou.
























