PŘÍSADY DO KOSMETIKY

Cosgard, konzervant, 100 ml

-33%
Skladem 4 bal.
Kód produktu: KON100_100
INCI: Dehydroacetic Acid & Benzyl alcohol
Země původu: Izrael
Datum minimální trvanlivosti: 2/2023
Šarže PL2316-0821
Jednotková cena: 1 680,00 Kč / l
Pôvodná cena 252,00 Kč

168,00 Kč s DPH

Popis produktu

Cosgard, konzervant, zásoby

Konzervanty jsou látky, které pomáhají prodloužit životnost vašich kosmetických produktů. Bojují proti bakteriím, kvasinkám, houbám a plísním v kosmetice a to tak, že na určitou dobu dokáží zastavit jejich množení. Jsou zapotřebí všude tam, kde do výrobků přidáváte vodu. Tyto jejich vlastnosti je však předurčují k tomu, že v čistém stavu mohou být jedovaté nebo toxické, jejich dávkování do kosmetických produktů je minimální.

Cosgard nebo i GFecosafe/Geogard 221 je ekologicky bezpečný konzervant a je schválen organizacemi jako Ecocert, COSMOS, Soil Association, NaTrue Certified , takže se velmi často používá v bio kosmetice.
Můžete po něm sáhnout při výrobě šamponů, kondicionérů, tělových mlék a krémů, pěny do koupele nebo i při výrobě vlhčených utěrek pro děti a opalovacích krémů.
Do kosmetiky jej přidávejte při teplotě pod 45 °C. Má jemně žlutý nádech, který ale při výrobě krémů, mlék a emulzí není vidět. Avšak při výrobě průhledných toaletních potřeb může být jemně viditelný.
Nemá téměř žádný zápach, takže jej lze použít i v kombinaci s esenciálními oleji, jejichž vůně v produktech krásně vynikne.
Je rozpustný v oleji. Používejte jej pro produkty s pH 2-7, přičemž nejúčinnější je pod 5,5.

Dávkování: 0,5 - 1,15% (5-11 ml na 1 l)
Přidáváte-li do výsledného produktu esenciální oleje, použijte jej v kombinaci s vitamínem E.

Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.

Víte, co je to konzervant, jaký má na Vaše výrobky účinek, který výrobek je třeba konzervovat a jak vybrat ten správný konzervant?
Navštivte náš blog a dozvíte se více:
Konzervanty v kosmetice

Na našem blogu naleznete také recept na výrobu tuhého deodorantu s použitím přírodního konzervantu.