Esenciální olej z cypřiše 100 ml

Esenciální olej z cypřiše 100 ml

Esenciální olej cypřiš ocení pro jeho protizánětlivé, antifungální a antivirové vlastnosti téměř každá pleť. Esenciální olej cypřiš se vyznačuje dřevitými a zem... celý popis

Skladem:
10 bal.
Kód produktu:
EON019_100
Datum min. trvanlivosti:
12/2026
Šarže:
LOT0015153

675,00 Kč s DPH

SKLADOM bal.

Další varianty produktu

Popis produktu


Esenciální olej cypřiš ocení pro jeho protizánětlivé, antifungální a antivirové vlastnosti téměř každá pleť. Esenciální olej cypřiš se vyznačuje dřevitými a zemitými tóny a dobře se kombinuje s hydratačními či protizánětlivými ingrediencemi v kosmetických produktech. Své uplatnění nachází v různých výrobcích s obsahem oleje – esenciální olej nikdy neaplikujte neředěný na pokožku, přidávejte ho vždy do nosného oleje.

Pro své odmašťující vlastnosti se esenciální olej cypřiš obzvlášť hodí pro péči o mastnou pleť. Avšak může být mírně vysušující, proto ho nekombinujte s výrobky s alkoholem, retinolem či ingrediencemi na bázi alkoholu. Maximální doporučené dávkování pro jednotlivé druhy výrobků zjistíte například ve standardech IFRA, obvykle se dávkování pohybuje do 1 %.

Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů, konzumaci žádných esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme.

Esenciální oleje neboli éterické oleje jsou přírodní aromatické látky, které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají i ochranné účinky. Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, které můžete aplikovat přímo.

Při manipulaci s oleji používejte vhodné ochranné prostředky.

Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, proto pokud je chcete použít do produktů bez obsahu olejů a másel, použijte rozpouštědlo / solubilizátor.

Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat, či jaké esenciální oleje kombinovat? Všechno o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu.

Parametry

INCI
Cupressus Sempervirens Leaf Oil
Bez obsahu
parabenů ; konzervantů ; ethylenoxidu (EO) ; složek z GMO ; složek z palmového oleje ; alkoholu
Certifikace
Vegan
Barva produktu
Žlutá
Funkce ve formulaci
Aktivní látka ; Vonná složka
Fáze formulace
Olejová fáze ; Fáze ochlazování ; Dodatečné zapracování
Index přírodních složek (NI ISO 16128)
1,00
Index složek přírodního původu (NOI ISO 16128)
1,00
Země původu
Španělsko
Kvalita
Kosmetická kvalita
Metoda zpracování
Parní destilace
Oblast aplikace
Obličej ; Vlasy ; Vlasová pokožka ; Tělo
Obsah bio složek (%)
0
Obsah obnovitelného uhlíku (RCC) (%)
100
Doporučená teplota zpracování (°C)
< 40
Rozpustnost
Rozpustné v oleji ; Rozpustné v alkoholu ; Nerozpustné ve vodě
Typ aplikace
Leave-on ; Rinse-off
Vhodné pro
Mastnou pokožku ; Zralou pleť ; Vlasy se sklonem k maštění
Účinky
Antimikrobiální účinek ; Protizánětlivý účinek ; Chladivý účinek ; Zklidňující účinek na pokožku ; Adstringentní účinek

Súbory na stiahnutie

Související produkty