Objednávky odosielame bez OBMEDZENÍ.

PRÍSADY DO KOZMETIKY

Emulsense HC, katiónový tenzid, 50 g

Skladom: 451 bal.
Kód produktu: TEN160_50
INCI: Brassicyl Isoleucinate Esylate & Brassica alcohol
Krajina pôvodu: USA
Dátum minimálnej trvanlivosti: 9/2023
Šarža: 200709-64
Jednotková cena 3 360,00 Kč / kg

168,00 Kč s DPH

Popis produktu

EMULSENSE HC je v súčastnosti jediný úplne prírodný katiónový tenzid (surfaktant, povrchovo aktívna čistiaca látka) na trhu bez obsahu palmového oleja s cerfitikáciiu od ECOCERT na použitie na vlasy. Je získaný z fermentácie a rastlinných materiálov so zachovaním postupov udržateľnej zelenej chémie.
Má formu bielych až béžových vločiek, ktoré sa topia pri teplote 58°C.

Pridáva sa do olejovej alebo vodnej fázy a rovnako pri možné ho použiť pri one pot metóde (olejová aj vodná fáza spolu). Zahrejte ho na 70°C v jednej z fáz a následne zmiešajte obe fázy a miešajte do vychladnutia - nie je potrebná emulgácia homogenizátorom.

Emulsense HC vhodný ako do vlasových oplachových prípravkov (rinse-off) tak aj do prípravkov bez oplachovania (leave-on). Je výborný v krémových kondicionéroch, vlasových maskách aj 2v1 produktoch.

Najčastejšie sa využíva ako ako kondicionizačné a antistatické činidlo a emulgátor v krémových kondicionéroch. Aktívnou zložkou je katiónový surfaktnat s prevažnou časťou reťazcov C22. Jeho kondicionizačný výkon je teda veľmi podobný rozšírených behenylovým quatom.

Keďže ide o katiónový surfaktant, nemá žiadne čistiace ani peniace schopnosti. Z toho vyplýva, že je potrebné ho kombinovať s inými tenzidmi.
Nie je kompatibilný s aniónovými tenzidmi (ako aj všetky ostatné katiónové tenzidy) a preto treba pri zostavovaní receptu používať neíonové (glukozidy ako coco glukozid, decyl a lauryl glukozid) a amfoterné tenzidy (betaíny ako cocamidopropyl betaine alebo sodium cocoamphodiacetate).
Technológia výroby zaručuje ľahkú biologickú rozložiteľnosť, je neškodná pre vodné organizmy a nedráždi oči ani pokožku.

Odporúčané dávkovanie: 5-16%

pH konečného produktu je zvyčajne okolo 3,5. Na jeho zvýšenie je potrebné použiť arginín (0,2 - 0,4% zvyčajne stačí na zvýšenie pH na 5,5), hydroxid sodný ani sóda bikarbóna nefungujú.

CAS: 1156505-34-8, NA

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky.

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.