BARVIVA A VŮNĚ

Esenciální olej, vetiver, 10 ml

-30%
Skladem 39 bal.
Kód produktu: EON091_10
INCI: Vetiveria zizanoides root oil
Země původu: Indonézia
Datum minimální trvanlivosti:
09/2024
Šarže:
LOT0012279
Jednotková cena: 17 500,00 Kč / l
Původní cena: 250,00 Kč

175,00 Kč s DPH

Popis produktu


Esenciální olej Vetiver se získává parní destilací ze svých aromatických částí kořene. Jeho vůně je sladká, zemitá, dřevitá a velmi dobře se mísí s velkým množstvím dalších esenciálních olejů, jako je: cedrové dřevo, heřmánek (heřmánek), kadidlo, zázvor, jasmín, jalovec, levandule, citrónová tráva (lemongrass), patchouli, růže, santalové dřevo, vanilka, ylang-ylang.

V Indii a na Srílance je vetiver považován za olej klidu, což jen potvrzuje jeho uklidňující a relaxační účinky , které se využívají zejména v aromaterapii . Kromě toho funguje také jako přírodní afrodiziakum . Výbornou volbou je také jeho použití do relaxačních masážních směsí.

Kromě toho si našel uplatnění v mnoha oblastech přírodní kosmetiky, pro své všestranné vlastnosti: stimulující, protizánětlivé, deodorační, antiseptické, detoxikační, posilující či hydratační. Použít jej tedy můžete do olejů, gelů, pleťových vod, mýdel, šamponů, sprejů, parfémů či svíček .

Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.

Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat či jaké esenciální oleje kombinovat? Vše o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu .

CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE?


Esenciální oleje nebo také éterické oleje jsou přírodní aromatické látky , které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květin, listů a pod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají také léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na úrovni fyzické, emocionální či mentální.

Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, který můžete aplikovat přímo.

Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů , konzumaci žádných esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme .

Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, proto pokud je chcete použít do produktů bez obsahu olejů a másel, použijte rozpouštědlo /solubilizátor/.

JAK VYUŽIJEM ESENCIÁLNÍ OLEJ?

Výroba kosmetiky a mýdel – potřebné množství esenciálního oleje závisí na konkrétním receptu a vyráběném množství.
Inhalace, napařování - nakapejte několik kapek esenciálního oleje do aromalampy, difuzéru, do nádoby s horkou vodou.
Koupel - kapky oleje rozmíchejte v základním oleji /kokosová, olivová.../, v 1 dcl mléka nebo ve lžičce medu, tuto směs vylijte do vany. Samotné esenciální oleje jsou ve vodě nerozpustné, kapky by plavaly na povrchu.
Masáž - do rostlinného oleje lisovaného za studena (cca 50 ml) přidejte několik kapek esenciálního oleje a dobře promíchejte. Příjemnou masáž.
Sauna – na výběr máte z jehličnanů, rozmarýnu, eukalyptu, šalvěje, máty nebo citrusových vůní. Množství kapek závisí na velikosti sauny a vašem vkusu.

Esenciální oleje se s oblibou využívají také v péči o pleť, lokálních obkladech, maskách na vlasy, v péči o ústní hygienu...