Esenciální olej elemi, 1 l

Esenciální olej elemi, 1 l

Elemi olej má kořenitou vůni podobnou kadidlu, která je jemná a mírně citrusová. Guma z tohoto tropického stromu se sbírá a zpracovává na Filipínách. Po sběru p... celý popis

Skladem:
1 bal.
Kód produktu:
EON015_1
Datum min. trvanlivosti:
12/2028
Šarže:
22328

13 208,00 Kč s DPH

13 208,00 Kč / l
SKLADOM bal.

Další varianty produktu

197,00 Kč (19 700,00 Kč / l)
SKLADOM bal.
1 472,00 Kč (14 720,00 Kč / l)
SKLADOM bal.
6 904,00 Kč (13 808,00 Kč / l)
SKLADOM bal.

Popis produktu


Elemi olejkořenitou vůni podobnou kadidlu, která je jemná a mírně citrusová. Guma z tohoto tropického stromu se sbírá a zpracovává na Filipínách. Po sběru prochází parní destilací.

Éterický olej Elemi byl známý už starým Egypťanům, kteří pomocí něj uchovávali mrtvá těla. Dnes se používá na hojení jizev a ochranu pokožky, pomáhá zmírňovat vrásky i ulevit od svalového napětí.


Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.

 

CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE?

 

Esenční oleje neboli éterické oleje jsou přírodní aromatické látky, které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají i léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na úrovni fyzické, emocionální či mentální. 

Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, které můžete aplikovat přímo.

Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů, konzumaci jakýchkoli esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme.

Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, proto pokud je chcete použít do produktů bez obsahu olejů a másel, použijte rozpouštědlo /solubilizátor/.

 

JAK VYUŽIJI ESENCIÁLNÍ OLEJ?

 

Výroba kosmetiky a mýdel – potřebné množství esenciálního oleje závisí na konkrétním receptu a vyráběném množství.
Inhalace, napařování – nakapejte několik kapek esenciálního oleje do aromalampy, difuzéru, do nádoby s horkou vodou.
Koupel – kapky oleje rozmíchejte v základním oleji /kokosový, olivový.../, v 1 dcl mléka nebo v lžičce medu, tuto směs vlijte do vany. Samotné esenciální oleje jsou ve vodě nerozpustné, kapky by plavaly na povrchu.
Masáž – do rostlinného oleje lisovaného za studena (cca 50 ml) přidejte několik kapek esenciálního oleje a dobře promíchejte. Příjemnou masáž.
Sauna – na výběr máte z jehličnanů, rozmarýnu, eukalyptu, šalvěje, máty nebo citrusových vůní. Množství kapek závisí na velikosti sauny a vašem vkusu.

Esenciální oleje se s oblibou využívají také v péči o pleť, lokálních obkladech, maskách na vlasy, v péči o ústní hygienu...

Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat či jaké esenciální oleje kombinovat? Vše o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu.

 

Parametry

INCI
Canarium Luzonicum Gum Oil; CANARIUM LUZONICUM GUM OIL
CAS č.
8023-89-0
Bez obsahu
parabenů ; konzervantů ; ethylenoxidu (EO) ; složek z GMO ; složek z palmového oleje ; alkoholu
Certifikace
Vegan
Barva produktu
Žlutá ; Bezbarvá
Funkce ve formulaci
Aktivní látka ; Vonná složka
Fáze formulace
Olejová fáze ; Fáze ochlazování ; Dodatečné zapracování
Index přírodních složek (NI ISO 16128)
1,00
Index složek přírodního původu (NOI ISO 16128)
1,00
Země původu
Filipíny
Kvalita
Kosmetická kvalita
Metoda zpracování
Parní destilace
Oblast aplikace
Obličej ; Vlasy ; Vlasová pokožka ; Tělo
Obsah bio složek (%)
0
Obsah obnovitelného uhlíku (RCC) (%)
100
Doporučená teplota zpracování (°C)
< 40
Rozpustnost
Rozpustné v oleji ; Rozpustné v alkoholu ; Nerozpustné ve vodě
Typ aplikace
Leave-on ; Rinse-off
Vhodné pro
Citlivou pokožku ; Suchou pokožku ; Zralou pleť
Účinky
Antimikrobiální účinek ; Protizánětlivý účinek ; Chladivý účinek ; Zklidňující účinek na pokožku ; Adstringentní účinek

Súbory na stiahnutie

Související produkty