Esenciální olej z bobkového listu, 500 ml

Esenciální olej z bobkového listu, 500 ml

Esenciální olej Bobkový list je vyroben parní destilací listů rostliny Laurus nobilis. Je známý svými účinky na nervový systém. Má antispasmodické a analgetické... celý popis

Skladem:
0 bal.
Kód produktu:
EON004_500
Datum min. trvanlivosti:
Šarže:

8 163,00 Kč s DPH

16 326,00 Kč / l

Další varianty produktu

177,00 Kč (17 700,00 Kč / l)
SKLADOM bal.
1 638,00 Kč (16 380,00 Kč / l)
SKLADOM bal.

Popis produktu


Esenciální olej Bobkový list je vyroben parní destilací listů rostliny Laurus nobilis. Je známý svými účinky na nervový systém. Má antispasmodické a analgetické vlastnosti. Spolu se svými sedativními vlastnostmi se používá při stavech úzkosti, depresí a strachu. Povzbuzuje, posiluje sebedůvěru a podporuje inspiraci. Má čerstvou, silnou, štiplavou, ale sladkou vůni, s nádechem kafru.

Nedoporučuje se používat v těhotenství ani pro děti do 2 let. Je netoxický, ale může být dráždivý a senzibilizující, proto jej nepoužívejte v masážních přípravcích ani v koupeli, pokud máte sklony k alergiím nebo citlivou pleť.

Všechny dodávané suroviny jsou v kosmetické kvalitě, nevhodné pro vnitřní použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné prostředky.

Obsažené alergeny: Limonene, linalool


CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE?


Esenciální oleje, nebo také éterické oleje, jsou přírodní aromatické látky, které pocházejí z různých částí rostlin – kmenů, kořenů, semen, květů, listů apod. Rostlinám dodávají jejich charakteristickou vůni a kromě toho mají také léčivé a ochranné účinky. Velmi pozitivně působí na symptomy na úrovni fyzické, emocionální či mentální. 

Jejich chemické složení je poměrně komplikované. Silice se získávají z rostlin nejčastěji destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a přímo na pokožku se používají až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlový, meruňkový, jojobový apod.). Výjimku tvoří pouze esenciální olej z tea tree a levandule, které můžete aplikovat přímo.

Esenciální oleje používejte k inhalaci nebo do vašich kosmetických produktů, konzumaci žádných esenciálních olejů jakýchkoli značek nedoporučujeme.

Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, proto pokud je chcete použít do produktů bez obsahu olejů a másel, použijte rozpouštědlo /solubilizátor/.

 

JAK VYUŽIJI ESENCIÁLNÍ OLEJ?

 

Výroba kosmetiky a mýdel – potřebné množství esenciálního oleje závisí na konkrétním receptu a vyráběném množství.
Inhalace, napařování – nakapejte několik kapek esenciálního oleje do aromalampy, difuzéru, do nádoby s horkou vodou.
Koupel – kapky oleje rozmíchejte v základním oleji /kokosový, olivový.../, v 1 dcl mléka nebo v lžičce medu, tuto směs vlijte do vany. Samotné esenciální oleje jsou ve vodě nerozpustné, kapky by plavaly na povrchu.
Masáž – do rostlinného oleje lisovaného za studena (cca 50 ml) přidejte několik kapek esenciálního oleje a dobře promíchejte. Příjemnou masáž.
Sauna – na výběr máte z jehličnanů, rozmarýnu, eukalyptu, šalvěje, máty nebo citrusových vůní. Množství kapek závisí na velikosti sauny a vašem vkusu.

Esenciální oleje se s oblibou využívají také v péči o pleť, lokálních obkladech, maskách na vlasy, v péči o ústní hygienu...

Víte, jakou mají životnost esenciální oleje, jak je správně skladovat, či jaké esenciální oleje kombinovat? Všechno o esenciálních olejích si přečtete na našem blogu.

Parametry

INCI
Laurus Nobilis; Pimenta Racemosa Leaf/Fruit Oil
CAS č.
8002-41-3 / 8007-48-5
Bez obsahu
parabenů ; konzervantů ; ethylenoxidu (EO) ; složek z GMO ; složek z palmového oleje ; alkoholu
Certifikace
Vegan
Barva produktu
Červená ; Hnědá ; Žlutá
Funkce ve formulaci
Aktivní látka ; Vonná složka
Fáze formulace
Olejová fáze ; Fáze ochlazování ; Dodatečné zapracování
Index přírodních složek (NI ISO 16128)
1,00
Index složek přírodního původu (NOI ISO 16128)
1,00
Země původu
Dominikánská republika
Kvalita
Kosmetická kvalita
Metoda zpracování
Parní destilace
Oblast aplikace
Obličej ; Vlasy ; Vlasová pokožka ; Tělo
Obsah bio složek (%)
0
Obsah obnovitelného uhlíku (RCC) (%)
100
Doporučená teplota zpracování (°C)
< 40
Rozpustnost
Rozpustné v oleji ; Rozpustné v alkoholu ; Nerozpustné ve vodě
Typ aplikace
Leave-on ; Rinse-off
Vhodné pro
Mastnou pokožku ; Problematickou pokožku ; Citlivou pokožku hlavy ; Vlasy se sklonem k maštění
Účinky
Antimikrobiální účinek ; Čištění ; Protizánětlivý účinek ; Chladivý účinek ; Osvěžující

Súbory na stiahnutie

Související produkty