Fenylethylalkohol Konzervant 1 l

Fenylethylalkohol Konzervant 1 l

-49%

Phenethylalkohol je čirá, bezbarvá kapalina s květinovou vůní, která se běžně používá v kosmetice a výrobcích osobní péče jako konzervační látka. Výroba pheneth... celý popis

Skladem:
20 bal.
Kód produktu:
KON109_1
Datum min. trvanlivosti:
10/2026
Šarže:
EVI0002338

650,00 Kč s DPH

1 274,00 Kč | 650,00 Kč / l
SKLADOM bal.

Další varianty produktu

26,00 Kč (2 600,00 Kč / l) 54,00 Kč
SKLADOM bal.
78,00 Kč (1 560,00 Kč / l) 130,00 Kč
SKLADOM bal.
104,00 Kč (1 040,00 Kč / l) 182,00 Kč
SKLADOM bal.

Popis produktu


Phenethylalkohol je čirá, bezbarvá kapalina s květinovou vůní, která se běžně používá v kosmetice a výrobcích osobní péče jako konzervační látka. Výroba phenethylalkoholu je možná několika způsoby, včetně chemické syntézy a extrakcí z rostlin, jako jsou růže a jasmín.

Phenethylalkohol je účinný proti bakteriím, plísním a virům, což z něj činí populární alternativu k syntetickým konzervačním látkám. V kosmetických výrobcích phenethylalkohol slouží nejen jako antimikrobiální složka, ale dokáže částečně maskovat také nepříjemné pachy a vůně.

Phenethylalkohol je považován za bezpečnou složku pro použití v produktech péče o pleť a vlasy. Nedráždí, což z něj činí vhodnou volbu pro osoby s citlivou pokožkou. Kromě toho je nekomedogenní, což znamená, že póry ucpává jen minimálně a nevyvolává tak vznik akné. Phenethylalkohol je také veganská a halal surovina.

Rozpustnost phenethylalkoholu ve vodě je omezená (2 ml/100 ml vody), ideální je jej přidávat do emulzí ve fázi chladnutí (pod 40 °C), jedná se o teplotně citlivý konzervant.

pH výrobku by mělo být pod 6 pro správnou účinnost konzervantu.

Dávkování: 0,25–0,75 %, max. 1 %.

Parametry

INCI
Phenethyl Alcohol
CAS č.
60-12-8
Země původu

Súbory na stiahnutie

Související produkty