BARVIVA A VŮNĚ

Esenciální olej, Cananga, 10 ml

-23%
Skladem 247 bal.
Kód produktu: EON101_10
INCI: Cananga Odorata Flower Oil
Země původu: Indonézia, Madagaskar
Datum minimální trvanlivosti:
09/2024
11/2025
Šarže:
10292104
LOT0014479
Jednotková cena: 6 700,00 Kč / l
Původní cena: 87,00 Kč

67,00 Kč s DPH

Popis produktu


Esenciální olej Cananga pochází z Indonésie z rostliny Cananga odorata var macrophylla. Jedná se o totožný druh rostliny, ze které se destiluje olej Ylang Ylang, a mají velmi podobnou vůni, ale jedná se o jiný rod (Cananga odorata var macrophylla). Rozdíl je v tom, že Cananga pochází z Indonésie a Ylang Ylang z Madagaskaru. Místní klima a podmínky pěstování mají významný vliv na výslednou vůni. Její vůně je sladká s jemnými dřevitými podtóny, méně květinová než vůně Ylang-Ylang a často se používá jako její levnější alternativa.

Přestože se oba oleje získávají ze stejného druhu rostliny, mají odlišné chemické složení a terapeutické účinky. Cananga se používá při problémech s mastnou pletí a vlasy, po bodnutí hmyzem nebo k uvolnění napětí a stresu.

Doporučené kožní maximum: 0,8 %

Všechny dodávané složky jsou kosmetické, nejsou vhodné k vnitřnímu použití. Při manipulaci používejte vhodné ochranné pomůcky.

Nevíte, jaká je trvanlivost éterických olejů, jak je správně skladovat nebo jaké éterické oleje kombinovat? Přečtěte si vše o éterických olejích na našem blogu.

CO JSOU ESENCIÁLNÍ OLEJE?

Éterické oleje neboli silice jsou přírodní aromatické látky, které pocházejí z různých částí rostlin - stonků, kořenů, semen, květů, listů atd. Dávají rostlinám jejich charakteristickou vůni a mají také léčivé a ochranné vlastnosti. Mají velmi pozitivní vliv na příznaky na fyzické, emocionální nebo mentální úrovni.

Jejich chemické složení je poměrně složité. Esenciální oleje se z rostlin nejčastěji získávají destilací, extrakcí nebo lisováním. Esenciální oleje jsou vysoce koncentrované a aplikují se přímo na pokožku až po zředění s nosnými rostlinnými oleji (mandlovým, meruňkovým, jojobovým atd.). Jedinou výjimkou jsou esenciální oleje z čajovníku a levandule, které lze aplikovat přímo.

Éterické oleje používejte k inhalaci nebo do kosmetických přípravků, nedoporučujeme konzumovat éterické oleje jakýchkoli značek.

Esenciální oleje jsou rozpustné v tucích, takže pokud je chcete použít v produktech bez olejů a másel, použijte rozpouštědlo /solubilizátor/.

JAK MÁM POUŽÍVAT ESENCIÁLNÍ OLEJE?

Výroba kosmetiky a mýdel - množství potřebného esenciálního oleje závisí na konkrétním receptu a vyráběném množství.
Inhalace, napařování - nakapejte několik kapek esenciálního oleje do aromalampy, difuzéru nebo nádoby s horkou vodou.
Koupel - rozmíchejte kapky oleje v základním oleji /kokosovém, olivovém.../, v 1 dcl mléka nebo ve lžíci medu, tuto směs nalijte do koupele. Samotné éterické oleje jsou ve vodě nerozpustné, kapky by plavaly na hladině.
Masáž - do rostlinného oleje lisovaného za studena (cca 50 ml) přidejte několik kapek esenciálního oleje a dobře promíchejte. Příjemná masáž.
Saunování - vyberte si z vůní jehličnanů, rozmarýnu, eukalyptu, šalvěje, máty nebo citrusů. Množství kapek závisí na velikosti sauny a vaší chuti.

Esenciální oleje se s oblibou používají také při péči o pleť, lokálních obkladech, maskách na vlasy, péči o ústní dutinu...